Prepare the necessary products and place them conveniently on your desktop. Break the chocolate into pieces. Cool the cream. Prepare a plastic container, blender and bowls for serving.
Подготовьте необходимые продукты, удобно расположите их на рабочем столе. Шоколад поломайте на кусочки. Охладите сливки. Приготовьте пластиковый контейнер, блендер и креманки для подачи.
Prepare the milk chocolate base. Pour the milk into a saucepan or small saucepan and heat, but do not boil. Add sugar, stir until the crystals are completely dissolved, add chocolate pieces. Stirring constantly, wait until completely dissolved.
Приготовьте молочно-шоколадную основу. Налейте молоко в сотейник или небольшую кастрюльку, подогрейте, но не кипятите. Всыпьте сахар, перемешайте до полного растворения кристаллов, добавьте кусочки шоколада. Постоянно помешивая, дождитесь полного растворения.
Handle the cream. Using a blender, beat the cream to stiff peaks. Then add them to the chocolate milk base and stir.
Займитесь сливками. При помощи блендера взбейте сливки до устойчивых пиков. Затем добавьте их в шоколадно-молочную основу и перемешайте.
Prepare the ice cream. Transfer the resulting mixture into a container, close the lid and place in the freezer for 6 hours. After 3 hours, to prevent the ice cream from separating, beat it with a blender.
Приготовьте мороженое. Переложите полученную массу в контейнер, закройте крышкой и поставьте в морозильную камеру на 6 часов. Через 3 часа, чтобы мороженое не расслоилось, взбейте его блендером.
Place the finished ice cream in bowls and decorate with chocolate chips.
Готовое мороженое разложите по креманкам, украсьте шоколадной крошкой.