Recipes / Chop with pumpkin seeds Отбивная с тыквенными семечками
Chops are often prepared with a breading, which helps preserve the juiciness of the meat. Instead of traditional flour, you can make an interesting and healthy breading from pumpkin seeds. Pumpkin seeds are very important for promoting health, as they are rich in vitamins A, B6, C, E, iron, zinc, phosphorus, magnesium, beta-carotene, thiamine, folic acid.
Отбивные обычно обжаривают в панировке, которая помогает сохранить сочность мяса. Вместо стандартной муки можно приготовить необычную и полезную панировку из тыквенных семечек. Эти семечки особенно важны для поддержания здоровья, так как богаты витаминами A, B6, C, E, железом, цинком, фосфором, магнием, бета-каротином, тиамином и фолиевой кислотой.
Steps / Шаги:
Wash the chicken thighs, dry them, remove the skin and bones. Beat each thigh and add 1 tsp salt. salt. Grate Parmesan cheese on a fine grater. Wash and dry the egg. Wash and dry lettuce leaves and basil for serving. Preheat the oven to 200 degrees.
Куриные бедра промойте, обсушите, отделите кожу и кости. Отбейте каждое бедро и посолите 1 ч. л. соли. Сыр пармезан натрите на мелкой терке. Яйцо помойте и обсушите. Листья салата и базилик для подачи промойте и просушите. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Bread the chops. Place chicken seasoning, cheese and 0.5 tsp into a bowl. salt. Grind pumpkin seeds in a blender or coffee grinder, add to the seasoning with salt and cheese and mix. Break the egg into a bowl and beat. Roll each piece of chicken in the egg, then in a mixture of spices, cheese and seeds.
Запанируйте отбивные. Высыпьте в миску приправу для курицы, сыр и 0,5 ч. л. соли. Тыквенные семечки измельчите в блендере или кофемолке, добавьте к приправе с солью и сыром и перемешайте. Яйцо разбейте в миску и взбейте. Каждый кусочек курицы обваляйте в яйце, затем в смеси специй, сыра и семечек.
Bake the chops. Grease a baking dish with sunflower oil. Place the chops in the pan and place in the preheated oven. Bake the chops for 15 minutes. Then cover the pan with foil and bake for another 15 minutes.
Запеките отбивные. Смажьте форму для запекания подсолнечным маслом. Выложите отбивные в форму и поставьте в разогретую духовку. Запеките отбивные в течение 15 минут. Затем закройте форму фольгой и запеките еще 15 минут.
Place lettuce leaves on a plate, place chops on top, cut one chop in half crosswise and place the pieces on top of each other, garnish with basil leaves.
На тарелку выложите листья салата, сверху положите отбивные, разрежьте одну отбивную поперек пополам и выложите кусочки друг на друга, украсьте листьями базилика.