Rinse the mushrooms and potatoes. Set the oven to preheat to 200°C.
Ополосните шампиньоны и картофель. Поставьте духовку разогреваться до 200°С.
Boil the potatoes.
Отварите картофель.
Cut the champignons into slices 3-4 mm thick.
Шампиньоны нарежьте ломтиками толщиной 3-4 мм.
Heat a frying pan with butter. Fry the champignons for 5 minutes. Salt and pepper to taste.
Разогрейте сковороду со сливочным маслом. Обжарьте шампиньоны 5 минут. Посолите и поперчите по вкусу.
Peel the boiled potatoes and cut into slices 3-4 mm thick.
Отварной картофель очистите от кожуры и нарежьте ломтиками толщиной 3-4 мм.
Fry the potato slices in the same frying pan in butter. Salt and pepper to taste.
Обжарьте ломтики картофеля в той же сковороде, на сливочном масле. Посолите и поперчите по вкусу.
Place potatoes in a baking dish.
В форму для запекания выложите картофель.
Place mushrooms on top and pour sour cream over everything. Place the potatoes and mushrooms in the oven for 8-10 minutes.
Сверху выложите грибы и залейте все сметаной. Отправьте картофель с грибами запекаться в духовку на 8-10 минут.
Garnish the finished dish with chopped green onions.
Готовое блюдо украсьте нарезанным зеленым луком.