Wash the eggplants and trim the stems. Peel the garlic and rinse. Wash chicken eggs well with soap or a special food detergent. Rinse the dill under running water and shake off excess liquid. Prepare an eggplant hammer.
Баклажаны вымойте и обрежьте плодоножки. Чеснок очистите от шелухи и сполосните. Куриные яйца хорошо вымойте с мылом или специальным средством для мытья пищевых продуктов. Укроп промойте под проточной водой и стряхните лишнюю жидкость. Подготовьте молоточек для отбивания баклажанов.
Prepare the eggplants. Cut the eggplants lengthwise into 0.5 cm thick slices, place in a deep container, add 1 tsp. salt and add water so that it completely covers them. Leave the eggplants for 30 minutes, then drain the water and rinse the eggplants. Gently beat the eggplant slices on both sides with a mallet and grate 0.5 tsp on both sides. salt and ground black pepper.
Подготовьте баклажаны. Баклажаны нарежьте вдоль на пластины толщиной 0,5 см, положите в глубокую емкость, засыпьте 1 ч. л. соли и залейте водой так, чтобы она их полностью покрывала. Оставьте баклажаны на 30 минут, затем воду слейте, а баклажаны промойте. Ломтики баклажанов аккуратно отбейте с двух сторон кулинарным молоточком и с обеих сторон натрите 0,5 ч. л. соли и черным молотым перцем.
Prepare the batter. Pour milk into a bowl, beat in chicken eggs, add 0.5 tsp. salt. Add 4 tbsp. l. flour and mix well so that there are no lumps.
Приготовьте кляр. В миску влейте молоко, вбейте куриные яйца, добавьте 0,5 ч. л. соли. Всыпьте 4 ст. л. муки и хорошо перемешайте, чтобы не было комочков.
Prepare the sauce. Pass the garlic through a press and finely chop the dill, setting aside one sprig for decoration. In a bowl, mix sour cream, garlic, herbs, ground black pepper and salt. Mix the sauce well until smooth.
Приготовьте соус. Чеснок пропустите через пресс, а укроп мелко нашинкуйте, отложив одну веточку для украшения. В миске смешайте сметану, чеснок, зелень, черный молотый перец и соль. Соус хорошо перемешайте до однородности.
Fry the eggplants. Heat vegetable oil in a frying pan. First roll each slice of eggplant in flour, then in batter and fry over medium heat on both sides until golden brown.
Пожарьте баклажаны. В сковороде разогрейте растительное масло. Каждый ломтик баклажана сначала обваляйте в муке, затем в кляре и обжарьте на среднем огне с двух сторон до золотистого цвета.
Place eggplant vegetable chops on a plate along with a side dish of boiled potatoes, garnish with a sprig of dill and serve with sour cream and garlic sauce. Eggplant chops are good both hot and cold.
Овощные отбивные из баклажанов выложите на тарелку вместе с гарниром из отварного картофеля, украсьте веточкой укропа и подавайте со сметанно-чесночным соусом. Отбивные из баклажанов хороши как в горячем, так и в холодном виде.