Peel the mushrooms, rinse thoroughly under running water, drain in a colander, then cut into small pieces. Wash currant leaves and dill umbrellas and dry on paper towels. Peel the garlic and cut into slices. To serve, wash the dill, shake off the moisture and finely chop. Sterilize 0.5 liter jars and boil the lids. Prepare your seamer.
Грибы почистите, тщательно промойте под проточной водой, откиньте на дуршлаг, затем порежьте на небольшие кусочки. Листья смородины и зонтики укропа вымойте, высушите на бумажных полотенцах. Чеснок очистите от шелухи и нарежьте дольками. Укроп для подачи вымойте, стряхните влагу и мелко нарежьте. Простерилизуйте банки объемом 0,5 л, прокипятите крышки. Приготовьте закаточную машинку.
Prepare the mushrooms for marinating. Pour water into a saucepan and boil. Then put the mushrooms in the water, bring to a boil again and boil for 20 minutes. Remove the pan from the heat, drain the mushrooms in a colander and rinse under running water.
Подготовьте грибы к маринованию. В кастрюлю налейте воду, вскипятите. Затем положите в воду грибы, еще раз доведите до кипения и отваривайте в течение 20 минут. Снимите кастрюлю с огня, откиньте грибы на дуршлаг и промойте проточной водой.
Marinate the mushrooms. Place the mushrooms in a saucepan and add 1 liter of water. Add salt, sugar, pepper, bay leaf, dill umbrellas and currant leaves. Turn the heat to medium and cook for 10 minutes. Then add vinegar and cook for another 10 minutes.
Замаринуйте грибы. Выложите грибы в кастрюлю, залейте 1 л воды. Добавьте соль, сахар, перец, лавровый лист, зонтики укропа и листья смородины. Включите средний огонь и варите 10 минут. Затем добавьте уксус и варите еще 10 минут.
Preserve the pickled mushrooms. Place garlic cloves on the bottom of sterile jars. Distribute the mushrooms evenly among the jars, pour in the marinade so that the liquid completely covers the contents. Using a seamer, seal the jars, turn them over, wrap them and leave until completely cool.
Законсервируйте маринованные грибы. На дно стерильных банок выложите дольки чеснока. Равномерно распределите грибы по банкам, залейте маринадом так, чтобы жидкость полностью покрывала содержимое. При помощи закаточной машинки закупорьте банки, переверните их, укутайте и оставьте до полного остывания.
Place the pickled mushrooms in a vase, pour over vegetable oil and sprinkle with chopped dill.
Маринованные грибы выложите в вазочку, полейте растительным маслом и посыпьте измельченным укропом.