Sort the mushrooms, remove dirt and debris, and rinse well under running water. If the mushrooms are large, cut into pieces. Wash the greens and dry on paper towels. Peel the garlic and cut into thin slices. Prepare sterilized jars and nylon lids.
Грибы переберите, очистите от грязи и мусора, хорошо промойте под проточной водой. Если грибы крупные — нарежьте на кусочки. Зелень вымойте и обсушите на бумажных полотенцах. Чеснок очистите и порежьте на тонкие пластинки. Приготовьте стерилизованные банки и капроновые крышки.
Boil the mushrooms. Place the mushrooms in a saucepan, cover with water, salt, add cloves, black peppercorns and bay leaves. Cook for no more than 30 minutes. Then remove the mushrooms from the pan, place in a colander, rinse under running water and let them dry.
Отварите грибы. Поместите грибы в кастрюлю, залейте водой, посолите, добавьте гвоздику, черный перец горошком и лавровые листы. Варите не более 30 минут. Затем извлеките грибы из кастрюли, выложите на дуршлаг, промойте под проточной водой и дайте им обсохнуть.
Pickle the mushrooms. Place greens at the bottom of the jars, and a layer of mushrooms on top. Repeat the procedure. Fill with brine, cover the jars with gauze, and press down with a weight. The brine should completely cover the contents of the container. Leave for 2-3 days in a cool, dry place. Then close the jars with nylon lids and store them.
Засолите грибы. На дно банок выложите зелень, поверх них — слой грибов. Повторяйте процедуру. Залейте рассолом, накройте банки марлей, придавите грузом. Рассол должен полностью покрывать содержимое тары. Оставьте на 2-3 дня в сухом прохладном месте. Затем закройте банки капроновыми крышками и уберите на хранение.
Serve salted porcini mushrooms in a transparent vase, mixing them with garlic cloves and unrefined sunflower oil.
Подавайте соленые белые грибы в прозрачной вазочке, смешав их с дольками чеснока и подсолнечным нерафинированным маслом.