Thoroughly clean the mushrooms of debris and rinse under running water. Cut the stems closer to the cap and be sure to remove the film from the top of the butter. Rinse the dill and parsley and dry on a paper towel. Remove the skins from the garlic. Prepare the jars and lids in which you will store the mushrooms. Prepare a container for pickling mushrooms. Plastic or glass dishes with a wide bottom will do - wash and dry them.
Тщательно очистите от мусора грибы и промойте в проточной воде. Обрежьте ножки ближе к шляпке и обязательно удалите пленочку с верхушки маслят. Укроп и петрушку промойте и обсушите на бумажном полотенце. Удалите шелуху с чеснока. Подготовьте банки и крышки, в которых будете хранить грибы. Подготовьте емкость для засола грибов. Подойдет пластиковая или стеклянная посуда с широким дном — вымойте и вытрите ее насухо.
Boil the mushrooms. Take a saucepan, place the mushrooms in it, fill them with water and add 15 g of salt. Place the pan on the fire, let the water boil, reduce the heat, remove the foam. Add pepper and bay leaf to the mushrooms. Boil the mushrooms for 20-25 minutes, counting from the time the water boils. Drain the mushrooms in a colander and rinse with tap water.
Сварите грибы. Возьмите кастрюлю, переложите в нее грибы, залейте их водой и добавьте 15 г соли. Поставьте кастрюлю на огонь, дайте воде вскипеть, уменьшите огонь, уберите пенку. Добавьте к грибам перец и лавровый лист. Отварите грибы 20-25 минут, отсчитывая с времени закипания воды. Откиньте грибы на дуршлаг и промойте водой из-под крана.
Pickle the mushrooms. Cut the garlic into thin slices. Finely chop the dill with a knife. Take a container for pickling mushrooms. Sprinkle some salt on the bottom. Place the mushrooms in an even layer, placing them caps down. Add dill and garlic, add salt and add a second layer of mushrooms. Sprinkle with dill and garlic again. Repeat layers until all ingredients are gone. Place pressure on the mushrooms for 24 hours.
Засолите грибы. Порежьте на тонкие дольки чеснок. Укроп нарежьте мелко ножом. Возьмите емкость для засола грибов. На дно насыпьте немного соли. Выложите грибы ровным слоем, расположите их шляпками вниз. Добавьте укроп и чеснок, посолите и выложите второй слой грибов. Снова посыпьте укропом и чесноком. Повторяйте слои, пока не закончатся все ингредиенты. Поставьте гнет на грибы на 24 часа.
Pack the mushrooms for the winter. Drain the liquid from the mushrooms, transfer them into jars, pour in vegetable oil and cover with plastic lids. These mushrooms can be stored for about six months in the refrigerator.
Расфасуйте грибы на зиму. Слейте жидкость с грибов, переложите их по баночкам, влейте растительное масло и накройте пластмассовыми крышками. Такие грибочки хранятся около полугода в холодильнике.
Before serving, garnish the boletus with a sprig of parsley.
Перед подачей к столу украсьте маслята веточкой петрушки.