During the cold season, the body especially needs vitamins, but sometimes there are not enough of them, and homemade preparations can come to the rescue. For example, jam, which must be prepared for the winter. A good option for the main ingredient would be ranetki, which are rich in vitamins A, C, B1, B2, PP and E, and also support the heart and digestion. Therefore, a recipe for jam from ranetki, cut into slices, will definitely come in handy.
В холодное время года организму особенно нужны витамины, и иногда их не хватает, поэтому на помощь приходят домашние заготовки. Например, варенье на зиму. В качестве основного ингредиента отлично подойдут ранетки, богатые витаминами A, C, B1, B2, PP и E, а также поддерживающие работу сердца и желудочно-кишечного тракта. Поэтому рецепт варенья из ранеток, нарезанных дольками, обязательно пригодится.
Steps / Шаги:
Wash the ranetki, cut into slices, put in a pan, then add sugar and leave overnight.
Помойте ранетки, нарежьте дольками, положите в кастрюлю, а затем засыпьте сахаром и оставьте на ночь.
Make jam. Place the pan with the ranetki in sugar over medium heat, and when it boils, turn it to low and cook for 5 minutes. Leave the ranetki to cool for 1 hour.
Сварите варенье. Поставьте кастрюлю с ранетками в сахаре на средний огонь, а когда закипит, переключите на минимум и варите 5 минут. Оставьте ранетки остывать на 1 час.
Finish preparing the jam. Bring the jam to a boil two more times, simmering for 5 minutes. Cool. Place the finished jam into jars.
Завершите приготовление варенья. Доведите варенье до кипения еще два раза, проваривая по 5 минут. Остудите. Готовое варенье разложите по банкам.
Ranetka jam serves perfectly as a filling for pancakes.
Варенье из ранеток отлично служит в качестве начинки для блинов.