Wash and chop the dill in advance. Wash the eggplant and chicken eggs well. Cut the eggplant lengthwise into equal pieces about 4-5 mm thick. Peel the garlic cloves and pass through a press. Prepare your bowls and pan.
Заранее помойте и порубите укроп. Баклажан и куриные яйца хорошо помойте. Нарежьте баклажан вдоль на равные части толщиной около 4-5 мм. Зубчики чеснока очистите от шелухи, пропустите через пресс. Подготовьте миски и сковороду.
Fry the eggplant. Season the chopped eggplant with salt and pepper to taste. Break the eggs into a small bowl and beat lightly. Place flour in another bowl. Pour a little vegetable oil into the frying pan and leave to heat up. Dip the eggplant slices first in flour and then in eggs. Place in a heated frying pan and fry until done.
Обжарьте баклажан. Нарезанный баклажан посолите и поперчите по вкусу. В небольшую миску разбейте яйца, слегка взбейте. В другую миску насыпьте муку. В сковороду влейте немного растительного масла, оставьте разогреваться. Ломтики баклажана обваляйте сначала в муке, а затем — в яйцах. Выложите на разогретую сковороду и обжаривайте до готовности.
Prepare the sauce. In a small container, mix sour cream and mayonnaise. Add chopped dill and chopped garlic there. Mix the ingredients thoroughly.
Приготовьте соус. В небольшой емкости смешайте сметану и майонез. Туда же добавьте рубленую зелень укропа и измельченный чеснок. Тщательно перемешайте ингредиенты.
Serve the cooled eggplants with the garlic-sour cream sauce, spread on slices or served in a separate bowl.
Подавайте остывшие баклажаны вместе с чесночно-сметанным соусом, намазав его на ломтики или подав в отдельной пиале.