Wash the apples, wipe them, peel them, cut them in half and remove the core. Cut the apples into small pieces. Sift the flour. Cut the butter into pieces and put it in the freezer. Grind the almonds in a blender. Prepare a baking dish.
Яблоки вымойте, оботрите, очистите от шкурки, разрежьте пополам и удалите сердцевину. Нарежьте яблоки небольшими кусочками. Муку просейте. Сливочное масло нарежьте кусочками и уберите в морозилку. Миндаль измельчите в блендере. Подготовьте форму для запекания.
Prepare your ingredients. Fry the almonds, stirring, in a dry frying pan for 5-6 minutes. Place 80 g of sugar, cinnamon and apples in a dry frying pan. Place the frying pan over low heat and stir until the sugar dissolves. Wait until the sugar caramel coats each apple slice and then remove from heat.
Подготовьте ингредиенты. Миндаль обжарьте, помешивая, на сухой сковороде в течение 5-6 минут. На сухую сковороду выложите 80 г сахара, корицу и яблоки. Поставьте сковороду на небольшой огонь и, помешивая, доведите сахар до растворения. Дождитесь, пока карамель из сахара не покроет каждый кусочек яблок, а затем снимите с огня.
Prepare the dough. Pour flour into a deep bowl and add pieces of cold butter. Add the remaining sugar and, using a fork, quickly mash the butter, flour and sugar into fine crumbs.
Приготовьте тесто. В глубокую миску насыпьте муку и добавьте кусочки холодного сливочного масла. Добавьте оставшийся сахар и с помощью вилки быстро разотрите масло с мукой и сахаром в мелкую крошку.
Bake the crumble. Preheat the oven to 180 degrees. Grease a baking dish with vegetable oil. Place caramelized apples on the bottom of the pan and sprinkle with almonds. Sprinkle crumbs of butter and flour on top. Bake the crumble for 25 minutes, then remove from the oven and let cool.
Испеките крамбл. Духовку заранее разогрейте до 180 градусов. Форму для запекания смажьте растительным маслом. На дно формы выложите яблоки в карамели и посыпьте миндальными орехами. Сверху насыпьте крошку из масла и муки. Выпекайте крамбл в течение 25 минут, затем достаньте из духовки и дайте остыть.
Place the finished crumble on dessert plates and serve with a scoop of vanilla ice cream.
Готовый крамбл разложите по десертным тарелкам и подавайте с шариком ванильного мороженого.