Peel the zucchini, eggplant and tomatoes and cut into medium cubes. To keep vegetables firmer when cooking, do not peel them. Peel the onion and garlic, cut the onion into thin strips, and finely chop the garlic. Rinse the basil.
Цукини, баклажан и помидоры очистите и нарежьте средними кубиками. Чтобы овощи остались более упругими при готовке, не снимайте с них кожуру. Очистите лук и чеснок, лук нарежьте тонкой соломкой, чеснок мелко порубите. Промойте базилик.
Heat olive oil in a frying pan and fry the onion in it until golden brown. Add the garlic and fry for 2 minutes, then add the remaining vegetables and fry everything together for 6 minutes, stirring constantly.
Разогрейте оливковое масло на сковороде и обжарьте на нем лук до золотистой корочки. Добавьте чеснок и жарьте 2 минуты, затем выложите остальные овощи и обжаривайте все вместе 6 минут, постоянно помешивая.
Reduce heat to low and add basil. Simmer the vegetables covered for 10 minutes. Season the finished ratatouille with salt, pepper, stir and serve.
Убавьте огонь до минимума и добавьте базилик. Тушите овощи под крышкой в течение 10 минут. Готовый рататуй посолите, поперчите, перемешайте и подавайте.