Wash vegetables and herbs, dry with paper towels. Peel the onions and garlic. Cut the onion into 4 parts. Poke several holes in the chili. Prepare the blender.
Овощи и зелень вымойте, обсушите бумажными полотенцами. Лук и чеснок очистите от шелухи. Лук разрежьте на 4 части. На чили сделайте несколько проколов. Приготовьте блендер.
Fry the vegetables. Place whole tomatoes and chillies, onion quarters and garlic cloves in a hot, dry frying pan and fry over high heat for 10 minutes until slightly charred. Let the vegetables cool.
Обжарьте овощи. Целые помидоры и чили, четвертинки лука и зубчики чеснока выложите на горячую сухую сковороду и обжарьте на сильном огне в течение 10 минут до появления слегка обуглившихся участков. Дайте овощам остыть.
Start chopping your food. Remove seeds and membranes from chiles. Place peppers, garlic and onions into a blender bowl. Grind for 30-40 seconds until small pieces are obtained.
Начните измельчать продукты. У чили удалите семена и мембраны. В чашу блендера загрузите перец, чеснок и лук. Измельчите в течение 30-40 секунд до получения маленьких кусочков.
Add tomatoes to vegetables. Add tomatoes to the vegetable mixture, portionwise, pulse, taking breaks every 10-15 seconds. The mixture should not be homogeneous.
Добавьте к овощам помидоры. В овощную смесь порционно добавьте томаты, взбивайте имульсно, делая перерывы каждые 10-15 секунд. Смесь не должна получиться однородной.
Finish preparing the sauce. Add cilantro leaves to the sauce, squeeze the juice from the lime, and add salt to taste. Beat for another 5-10 seconds.
Завершите приготовление соуса. Добавьте в соус листья кинзы, выжмите сок из лайма, посолите по вкусу. Взбейте еще 5-10 секунд.
Place the salsa in a sauce boat and serve with the tortilla.
Сальсу переложите в соусник, подайте к тортилье.