To prepare khinkali, prepare a small bowl, a meat grinder with a medium grid, a rolling pin and a large saucepan.
Чтобы приготовить хинкали, подготовьте небольшую пиалу, мясорубку со средней решеткой, скалку и большую кастрюлю.
Prepare the minced meat: cut the beef and onion into pieces, then pass through a meat grinder. Finely chop the parsley, cilantro and add to the minced meat, also add salt, pepper and cumin. Pour water into the minced meat, mix it well and put it in the refrigerator for an hour.
Приготовьте фарш: нарежьте кусочками говядину и лук, затем пропустите через мясорубку. Мелко порубите петрушку, кинзу и добавьте к фаршу, также добавьте соль, перец и зиру. Влейте в фарш воду, хорошенько вымешайте его и отправьте в холодильник на час.
Remove the dough from the refrigerator (it should be soft and elastic) and roll it into a sausage. Cut it into circles of approximately 45 g. Roll out portions of the dough into flat cakes and stack them, sprinkling each with flour so that they do not stick together.
Достаньте из холодильника тесто (оно должно быть мягким и эластичным) и раскатайте в колбаску. Нарежьте ее кружочками примерно по 45 г. Раскатайте порции теста в лепешки и сложите их в стопку, присыпая каждую мукой, чтобы они не склеились между собой.
Place a circle of dough in a bowl and place a portion of minced meat in the center of the circle. Pinch the edges of the dough in a circle, forming folds. Secure the entire ponytail with the last fold, press well and trim the top. Do the same with the rest of the dough and minced meat.
Выкладывайте в пиалу круг теста, в центр круга кладите порцию фарша. Защипывайте по кругу края теста, образуя складки. Последней складкой закрепите весь хвостик, хорошенько прижмите и обрежьте верхушку. Проделайте то же самое с остальным тестом и фаршем.
Place the khinkali one at a time into a pan of boiling water, constantly stirring the water in a circle with a slotted spoon. Khinkali should not stick to the bottom.
Поочередно отправляйте хинкали в кастрюлю с кипящей водой, постоянно помешивая воду шумовкой по кругу. Хинкали не должны прилипнуть ко дну.
Cook them for about 10 minutes and 2-3 minutes after surfacing. Then carefully remove with a slotted spoon.
Варите их примерно 10 минут и 2-3 минуты после всплытия. Затем аккуратно извлеките с помощью шумовки.
Place the finished khinkali on plates, sprinkle with freshly ground black pepper and herbs if desired and serve.
Готовые хинкали разложите по тарелкам, присыпьте свежемолотым черным перцем, зеленью по желанию и подавайте.