Peel the onion, wash and cut into small pieces. Rinse the carrots, peel and grate on a medium or fine grater. Rinse the rice thoroughly under cold water. Wash the parsley and chop finely. Wash cucumbers and tomatoes to serve. Prepare two clay pots.
Лук очистите от шелухи, помойте и нарежьте мелкими кусочками. Морковь сполосните, очистите и натрите на средней или мелкой терке. Рис тщательно промойте под холодной водой. Петрушку промойте и мелко порубите. Помойте огурцы и помидоры для подачи. Подготовьте два глиняных горшочка.
Make the base for the hedgehogs. Transfer the minced meat into a deep bowl. Add onions and carrots to it, then salt with Georgian herbs, mix thoroughly. At the end, add rice to the minced meat and mix again.
Сделайте основу для ежиков. Фарш переложите в глубокую миску. Добавьте к нему лук и морковь, затем соль с грузинскими травами, тщательно перемешайте. В конце добавьте к фаршу рис, еще раз перемешайте.
Prepare the hedgehogs. Add some water to the bottom of the pots. Then form balls of the same size from the meat base and place them on the bottom of the containers. When the first layer is ready, sprinkle it with parsley. Then sprinkle each subsequent layer with herbs. Finally, pour tomato juice over the hedgehogs. Place the hedgehogs in the oven for 1.5 hours at 200 degrees.
Приготовьте ежики. Добавьте на дно горшочков немного воды. Затем из мясной основы сформируйте шарики одинакового размера, выложите их на дно емкостей. Когда первый слой будет готов, посыпьте его петрушкой. Затем посыпайте зеленью каждый последующий слой. В конце залейте ежики томатным соком. Поставьте ежики в духовку на 1,5 часа при температуре 200 градусов.
Serve fragrant hedgehogs to the table along with a vegetable side dish. To do this, cut the cucumbers and tomatoes into several parts. Sprinkle them lightly with salt if desired.
Ароматные ежики подавайте к столу вместе с овощным гарниром. Для этого разрежьте огурцы и помидоры на несколько частей. По желанию слегка посыпьте их солью.