Peel the onions and garlic and rinse. Rinse the champignons under cool water and dry on paper towels. Cut the onion and champignons into cubes, chop the garlic with a knife. Wash the chicken egg with baking soda. Rinse the rice well in several waters. To serve, rinse the dill, shake off excess moisture, and then finely chop. Prepare the slow cooker.
Репчатый лук и чеснок очистите от шелухи и сполосните. Шампиньоны промойте под прохладной водой и обсушите на бумажных полотенцах. Лук и шампиньоны нарежьте кубиками, чеснок порубите ножом. Куриное яйцо вымойте с пищевой содой. Рис хорошо промойте в нескольких водах. Укроп для подачи промойте и отряхните от лишней влаги, а затем мелко нашинкуйте. Подготовьте мультиварку.
Prepare the minced meat. Place the washed rice in a saucepan, add water and place on low heat. Boil the rice until half cooked under a closed lid, making sure that the rice does not burn, and then cool slightly. In a deep bowl, mix minced chicken, rice, chicken egg and flour. Season with salt and pepper and add dried oregano. Knead the minced meat well with your hands or a spoon until smooth.
Приготовьте фарш. В кастрюлю выложите промытый рис, залейте водой и поставьте на небольшой огонь. Отварите рис до полуготовности под закрытой крышкой, следя, чтобы рис не подгорел, а затем немного остудите. В глубокой миске смешайте куриный фарш, рис, куриное яйцо и муку. Посолите и поперчите, добавьте сушеный орегано. Хорошо вымесите фарш руками или ложкой до однородности.
Make the gravy. Heat the vegetable oil in a frying pan and fry the onions, garlic and mushrooms for 10-15 minutes until the liquid has evaporated. Add salt and ground black pepper, and then sour cream. Mix the gravy well, then add water, stir gently again and simmer with the lid closed for about 5-8 minutes.
Сделайте подливку. В сковороде разогрейте растительное масло и обжарьте на нем лук, чеснок и грибы в течение 10-15 минут, пока не выпарится жидкость. Добавьте соль и черный молотый перец, а затем сметану. Хорошо перемешайте подливку, затем влейте воду, снова аккуратно перемешайте и протушите под закрытой крышкой примерно 5-8 минут.
Prepare the hedgehogs. Using your hands, form the minced chicken with oregano into small balls of the same size. Place them in a multicooker bowl, pour in sour cream and mushroom sauce and set the “Stew” mode for 30 minutes.
Приготовьте ежики. Из куриного фарша с орегано руками сформируйте небольшие шарики одинакового размера. Выложите их в чашу мультиварки, залейте сметанно-грибной подливой и поставьте режим "Тушение" на 30 минут.
Serve hedgehogs made from minced chicken with dried oregano, sprinkled with finely chopped dill, along with a side dish of boiled buckwheat.
Ежики из куриного фарша с сушеным орегано подавайте к столу, посыпав мелко нарезанным укропом, вместе с гарниром из вареной гречки.