Finely chop the dried rosemary, sage and basil and place in a bowl. Add the rest of the herbs and spices there and mash them with a masher. Boil the rice until half cooked, cool. Peel, wash and grate the onion. Wash the tomato and cucumber, cut into thin slices.
Сушеный розмарин, шалфей и базилик мелко порубите и переложите в пиалу. Туда же добавьте остальные травы и специи, разомните их толкушкой. Рис отварите до полуготовности, остудите. Лук почистите, помойте и натрите на терке. Помидор и огурец помойте, нарежьте тонкими кружками.
Prepare the base. In a bowl, mix the minced meat and prepared rice. Then add onion, egg and dried herb mixture to the ingredients. Mix thoroughly until smooth.
Приготовьте основу. В миске смешайте фарш и подготовленный рис. Затем добавьте к ингредиентам лук, яйцо и смесь сушеных трав. Тщательно перемешайте до однородности.
Prepare the hedgehogs. Form small meat balls from the prepared minced meat and press them lightly. Place flour on a flat plate and roll each hedgehog in it. Heat a frying pan with vegetable oil and place the hedgehogs on it. Fry them until cooked on all sides, about 15-20 minutes.
Приготовьте ежики. Из готового фарша сформируйте небольшие мясные шарики, слегка придавите их. На плоскую тарелку выложите муку, обваляйте в ней каждый ежик. Сковороду с растительным маслом разогрейте, выложите на нее ежики. Обжаривайте их до готовности со всех сторон около 15-20 минут.
Serve hot hedgehogs with dried herbs along with chopped vegetables and sour cream.
Подавайте горячие ежики с сушеными травами вместе с овощной нарезкой и сметаной.