Boil the rice in advance until half cooked, then cool. Peel, wash and grate the carrots, peel and chop the shallots. Wash the dill and chop finely, and remove the seeds from the pepper, rinse and cut into small cubes. Prepare a frying pan, baking dish and foil.
Заранее отварите рис до полуготовности, после чего остудите. Морковь почистите, помойте и натрите на крупной терке, лук-шалот очистите и измельчите. Укроп помойте и мелко порубите, а перец очистите от семян, ополосните и нарежьте небольшими кубиками. Подготовьте сковороду, форму для запекания и фольгу.
Form hedgehogs. Mix the minced meat with boiled rice, add dried parsley, salt and pepper. Form hedgehogs of the same size from the finished base. Set them aside.
Сформируйте ежики. Фарш смешайте с отварным рисом, добавьте сушеную петрушку, посолите и поперчите. Сформируйте из готовой основы ежики одинакового размера. Отложите их в сторону.
Prepare the vegetables. Heat vegetable oil in a frying pan, add onion, fry it until transparent. Then add the carrots and peppers and fry the vegetables for 3-4 minutes. After this, add tomato paste and tomatoes in their own juice to the pan, stir. Pour water into the vegetables and leave to simmer for 10 minutes. At the end, add chopped dill, stir, remove the pan from the stove and let the mixture cool slightly.
Приготовьте овощи. В сковороде разогрейте растительное масло, добавьте лук, обжарьте его до прозрачности. Затем выложите морковь и перец, обжаривайте овощи 3-4 минуты. После этого добавьте в сковороду томатную пасту и томаты в собственном соку, перемешайте. Влейте к овощам воду, оставьте тушиться на 10 минут. В конце добавьте рубленый укроп, перемешайте, снимите сковороду с плиты и дайте смеси немного остыть.
Put the hedgehogs to bake. Turn on the oven and leave it to preheat to 180 degrees. At this time, distribute the prepared vegetables at the bottom of the pan. Place hedgehogs on top. Cover the dish with a sheet of foil and make small cuts on it. Place the pan in the oven for 40 minutes.
Поставьте ежики запекаться. Включите духовку, оставьте ее разогреваться до 180 градусов. В это время распределите готовые овощи на дне формы. Сверху выложите ежики. Накройте блюдо листом фольги, сделайте на нем небольшие разрезы. Поставьте форму в духовку на 40 минут.
Serve the fragrant hedgehogs with a vegetable side dish. Rinse and chop the green onions, sprinkle them on the finished dish before serving.
Подавайте ароматные ежики вместе с овощным гарниром. Зеленый лук ополосните и порубите, посыпьте им готовое блюдо перед подачей.