Rinse the basmati rice and soak in cold water for 15 minutes to swell. Wash the cilantro, dry it and chop it, leaving the leaves from one branch for decoration. Wash the dill, dry it and chop it finely. Prepare a steamer or multicooker with a steam function.
Рис басмати промойте и замочите в холодной воде на 15 минут для набухания. Кинзу промойте, просушите и нарежьте, оставьте листья с одной веточки для украшения. Укроп промойте, просушите и мелко нарежьте. Подготовьте пароварку или мультиварку с функцией приготовления на пару.
Prepare minced meat for hedgehogs. Place minced meat in a bowl, add cilantro, ginger, cayenne pepper and sea salt. Mix everything, then add soy sauce, 0.5 tbsp. l. vegetable oil and wine. Mix everything thoroughly. Drain the rice and place it on a plate.
Подготовьте фарш для ежиков. В миску выложите фарш, добавьте кинзу, имбирь, кайенский перец и морскую соль. Все перемешайте, затем добавьте соевый соус, 0,5 ст. л. растительного масла и вино. Все тщательно перемешайте. С риса слейте воду и выложите его на тарелку.
Steam the hedgehogs with sea salt. Roll the minced meat into balls and roll each ball in rice. Grease the bowl of a steamer or multicooker with vegetable oil, place the hedgehogs in one layer and steam for 20-30 minutes.
Приготовьте ежики с морской солью на пару. Из фарша скатайте шарики, обваляйте каждый шарик в рисе. Чашу пароварки или мультиварки смажьте растительным маслом, выложите ежики в один слой и приготовьте на пару в течение 20-30 минут.
Place the prepared hedgehogs on a plate, sprinkle with dill and garnish with cilantro leaves.
Выложите готовые ежики на тарелку, посыпьте укропом и украсьте листьями кинзы.