Wash the duck thoroughly, dry with a towel, then trim off excess fat from the tail and neck. Cut the ginger root into slices.
Утку тщательно вымойте, обсушите полотенцем, затем срежьте излишки жира с гузки и шеи. Корень имбиря нарежьте кружочками.
Prepare the marinade: pour water into a saucepan, add ginger, honey, soy sauce, rice vinegar, a mixture of peppers and star anise. Bring the marinade to a boil and simmer for a few minutes.
Приготовьте маринад: в кастрюлю влейте воду, добавьте имбирь, мед, соевый соус, рисовый уксус, смесь перцев и бадьян. Доведите маринад до кипения и проварите в течение нескольких минут.
Place the duck on the grill and place a baking tray or tray underneath. Scald it with the hot marinade several times, cool it and put it in the refrigerator for 12 hours. There is no need to pour out the marinade; it will bake along with the duck.
Утку выложите на решетку, снизу поставьте противень или поддон. Ошпарьте ее горячим маринадом несколько раз, остудите и отправьте в холодильник на 12 часов. Маринад выливать не нужно, он будет запекаться вместе с уткой.
Remove the marinated duck from the refrigerator, rub with salt, return to the rack with a tray and place in an oven preheated to 200°C for 60-90 minutes.
Достаньте из холодильника замаринованную утку, натрите солью, верните на решетку с поддоном и отправьте в разогретую до 200°C духовку на 60-90 минут.