Rinse the rice well and soak in cold water for 30 minutes. Wash the chicken egg thoroughly. Rinse dried apricots, prunes and raisins well in a colander. Rinse and dry iceberg lettuce. Prepare a saucepan for preparing the sauce and a large frying pan for stewing the hedgehogs.
Рис хорошо промойте и замочите в холодной воде на 30 минут. Куриное яйцо тщательно вымойте. Курагу, чернослив и изюм хорошо промойте в дуршлаге. Ополосните и обсушите салат айсберг. Подготовьте сотейник для приготовления соуса и вместительную сковороду для тушения ежиков.
Prepare the sauce. Pour water into a saucepan, add salt, sugar, cinnamon, cloves and ginger. Over medium heat, stirring occasionally, bring the mixture to a boil and the sugar has dissolved. Add dried fruits to the saucepan, bring to a boil again, cover the saucepan with a lid and reduce heat. Cook the sauce for about 20 minutes until half cooked.
Приготовьте соус. В сотейник налейте воду, добавьте соль, сахар, корицу, гвоздику и имбирь. На среднем огне, помешивая, доведите смесь до кипения и растворения сахара. Добавьте в сотейник сухофрукты, снова доведите до кипения, накройте сотейник крышкой и убавьте огонь. Варите соус примерно 20 минут до полуготовности.
Prepare the minced meat. In a deep bowl, mix minced meat, chicken egg, flour and rice. Salt, pepper and knead the minced meat well for at least 10 minutes. Form the minced meat into equal balls 3-4 cm in diameter.
Приготовьте фарш. В глубокой миске смешайте фарш, куриное яйцо, муку и рис. Посолите, поперчите и хорошо вымешивайте фарш не менее, чем 10 минут. Из фарша сформируйте одинаковые шарики 3-4 см в диаметре.
Prepare the hedgehogs. Place meat balls on the bottom of the pan and pour dried fruit sauce over it. Bring to a boil, then reduce heat and cover the pan with a lid. Simmer the hedgehogs with dried fruits for about 30 minutes.
Приготовьте ежики. На дно сковороды выложите мясные шарики и залейте соусом из сухофруктов. Доведите до кипения, затем убавьте огонь и закройте сковороду крышкой. Тушите ежики с сухофруктами примерно 30 минут.
To beautifully serve hot hedgehogs to the table, cover a plate or dish with iceberg lettuce leaves and place the prepared hedgehogs on them along with pieces of dried fruit.
Чтобы красиво подать горячие ежики к столу, застелите тарелку или блюдо листьями салата айсберг и выложите на них готовые ежики вместе с кусочками сухофруктов.