If necessary, defrost the lingonberries, reserving the juice released during defrosting. Peel and wash the onions, chop finely. Soak slices of white bread in milk for 10 minutes.
Бруснику при необходимости разморозьте, сохранив выделившийся при разморозке сок. Репчатый лук очистите и вымойте, мелко порежьте. Кусочки белого хлеба замочите в молоке на 10 минут.
Prepare the minced meat. Fry the onions in a frying pan in a small amount of vegetable oil until golden brown. Add bread soaked in milk, half the fried onion, salt, ground black pepper and raw rice to the minced meat. Knead the minced meat thoroughly until smooth.
Приготовьте фарш. Репчатый лук обжарьте на сковороде в небольшом количестве растительного масла до золотистого цвета. В мясной фарш добавьте размоченный в молоке хлеб, половину обжаренного лука, соль, черный молотый перец и сырой рис. Тщательно вымесите фарш до однородности.
Cook the sauce. Place the lingonberries and juice in a saucepan, add sugar and 3 tbsp. l. water, stir and place over medium heat. Bring the berries to a boil, reduce heat and simmer for about 4-5 minutes. In a separate bowl, mix starch and 2 tbsp. l. water, stir so that there are no lumps, and add to the saucepan with the lingonberries. Stir the sauce, boil for another 3 minutes, then add salt and ground black pepper and remove from heat.
Сварите соус. Бруснику с соком переложите в сотейник, добавьте сахар и 3 ст. л. воды, перемешайте и поставьте на средний огонь. Доведите ягоды до кипения, убавьте огонь и варите примерно 4-5 минут. В отдельной мисочке смешайте крахмал и 2 ст. л. воды, размешайте так, чтобы не было комочков, и добавьте в сотейник к бруснике. Соус перемешайте, прокипятите еще 3 минуты, затем добавьте соль и черный молотый перец и снимите с огня.
Prepare the hedgehogs. Form small balls approximately 4-5 cm in diameter from the minced meat with rice and onions. Place the hedgehogs on top of the frying pan with the remaining fried onions, add water, cover the frying pan with a lid and simmer over low heat for 30 minutes.
Приготовьте ежики. Из мясного фарша с рисом и луком сформируйте небольшие шарики размером примерно 4-5 см в диаметре. На сковороду с оставшимся обжаренным луком сверху выложите ежики, залейте водой, закройте сковороду крышкой и тушите на медленном огне в течение 30 минут.
Place the finished hedgehogs on a plate along with a side dish of boiled potatoes. Top the hedgehogs with lingonberry sauce.
Готовые ежики выложите на тарелку вместе с гарниром из отварного картофеля. Сверху полейте ежики брусничным соусом.