Sift the flour and baking powder through a fine sieve several times. Wash the eggs and separate the yolks from the whites. Remove the butter from the refrigerator in advance to soften it. Prepare a mixer to mix the dough. Prepare a baking sheet and line it with baking parchment. To coat the cookies with chocolate, prepare a silicone brush. Choose a wide dish to serve the cookies.
Муку просейте с разрыхлителем через мелкое сито несколько раз. Яйца помойте и отделите желтки от белков. Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, чтобы оно стало мягче. Подготовьте миксер для перемешивания теста. Подготовьте противень и застелите его пергаментом для выпечки. Для смазывания печенья шоколадом подготовьте силиконовую кисточку. Подберите широкое блюдо для подачи печенья.
Prepare shortbread dough. Pour sugar, vanillin into a deep bowl and add butter. Beat with a mixer until smooth, then add the egg yolks and beat again. Add coconut flakes to the butter-egg mixture, stir, and then gradually add flour and baking powder. Knead a soft dough, wrap it in cling film and put it in the refrigerator for 30 minutes.
Приготовьте песочное тесто. В глубокую миску высыпьте сахар, ванилин и добавьте сливочное масло. Взбейте миксером до однородности, а затем добавьте яичные желтки и снова взбейте. К масляно-яичной смеси добавьте кокосовую стружку, перемешайте, а затем постепенно всыпьте муку с разрыхлителем. Замесите мягкое тесто, заверните его в пищевую пленку и уберите в холодильник на 30 минут.
Bake the cookies. Preheat the oven to 180 degrees. Roll out small balls with a diameter of about 3-4 cm from the dough, give them an elongated shape, reminiscent of the body of a hedgehog with a narrow muzzle. Place cookies on a baking sheet and bake for 15-20 minutes. Remove the finished cookies from the baking sheet and let cool.
Выпеките печенье. Духовку разогрейте до 180 градусов. Из теста раскатайте небольшие шарики диаметром примерно 3-4 см, придайте им удлиненную форму, напоминающую тело ежика с узкой мордочкой. Выложите печенье на противень и выпекайте в течение 15-20 минут. Готовое печенье снимите с противня и дайте остыть.
Decorate the cookies. Melt the chocolate in a water bath. Using a silicone brush, brush the hedgehogs (except the faces) with melted chocolate and immediately, before the chocolate hardens, sprinkle half of the hedgehogs with almond flakes and the other half with coconut flakes. Use a toothpick to make chocolate eyes and noses for the hedgehogs. Leave the cookies for 20 minutes to allow the chocolate to set.
Украсьте печенье. Шоколад растопите на водяной бане. С помощью силиконовой кисточки смажьте ежиков (кроме мордочек) растопленным шоколадом и сразу, пока шоколад не застыл, посыпьте половину ежиков миндальной стружкой, а вторую половину кокосовой стружкой. С помощью зубочистки сделайте ежикам глаза и носики из шоколада. Оставьте печенье на 20 минут, чтобы застыл шоколад.
Place the finished shortcrust pastry hedgehogs with coconut on a flat plate or dish and serve the treat along with hot tea.
Готовые ежики из песочного теста с кокосом выложите на плоскую тарелку или блюдо и подавайте угощение вместе с горячим чаем.