Rinse the rice and pour boiling water over it for 10 minutes, then drain in a colander. Wash and peel the carrots and zucchini. Grind the zucchini in a blender and grate the carrots on a medium grater. Peel the onion and finely chop it. Wash the tomato and pepper, remove the seeds from the pepper, cut everything into cubes. Wash fresh mint and separate into leaves. Prepare the oven. Grease a baking dish with butter.
Рис промойте и залейте на 10 минут кипятком, затем откиньте на дуршлаг. Морковь и кабачок помойте и почистите. Кабачок измельчите блендером, морковь натрите на средней терке. Лук очистите от шелухи и мелко нашинкуйте. Помидор и перец помойте, уберите у перца семена, все нарежьте кубиками. Свежую мяту вымойте и разделите на листики. Подготовьте духовку. Смажьте форму для запекания сливочным маслом.
Prepare the mixture for the hedgehogs. Combine minced meat and rice in a deep bowl, break the egg. Add half the chopped onion, chopped zucchini and carrots, salt, pepper and crumble the dried mint to the mixture. Knead the mass well.
Приготовьте массу для ежиков. Соедините в глубокой чаше мясной фарш и рис, разбейте яйцо. Добавьте к смеси половину порезанного лука, измельченные кабачок и морковь, соль, перец и покрошите сушеную мяту. Хорошо вымесите массу.
Form hedgehogs from minced meat. Roll the resulting mixture into balls 3.5 cm in diameter and roll in flour. Place in a baking dish.
Сформируйте ежики из фарша. Скатайте из полученной смеси шарики диаметром 3,5 см, обваляйте в муке. Выложите в форму для запекания.
Stew the hedgehogs in the gravy. Preheat the oven to 210 degrees. Place the tomato, remaining onion and bell pepper on the meat preparation and pour in 2/3 cup of water. Place the pan in the oven for 30 minutes. Dilute sour cream in 1/3 cup of water and add basil and mint, stir. Remove the dish from the oven and pour the sour cream and spice mixture over it. Continue simmering the hedgehogs for 15 minutes.
Потушите ежики в подливе. Разогрейте духовой шкаф до температуры 210 градусов. Выложите помидор, оставшийся лук и болгарский перец на мясную заготовку и залейте 2/3 стакана воды. Поставьте форму в духовку на 30 минут. В 1/3 стакана воды разведите сметану и добавьте базилик с мятой, перемешайте. Достаньте блюдо из духовки и полейте смесью сметаны со специями. Продолжите тушить ежики в течении 15 минут.
As a side dish for hedgehogs with mint, serve green peas and garnish the dish with fresh mint leaves.
В качестве гарнира к ежикам с мятой подайте зеленый горошек, украсьте блюдо листьями свежей мяты.