Boil the rice in salted water until half cooked, drain in a colander, and leave to cool. Pass the beef and pork meat through a meat grinder twice. Peel the onion and cut into rings. Wash the carrots and chop coarsely. Wash the parsnips, peel and chop into thin slices. Rinse the greens and dry on a paper towel. Dilute citric acid in boiled water in a ratio of 1:3.
Рис отварите в подсоленной воде до полуготовности, откиньте на дуршлаг, оставьте остывать. Мясо говядины и свинины пропустите через мясорубку дважды. Лук почистите и порежьте кольцами. Морковь помойте и крупно нарежьте. Пастернак помойте, почистите и нашинкуйте тонкими кружочками. Зелень промойте и обсушите на бумажном полотенце. Лимонную кислоту разведите в кипяченой воде в соотношении 1:3.
Make minced meat preparations. In a deep container, mix the minced meat with rice, add dill, salt and pepper. Knead well and form into balls.
Сделайте заготовки из фарша. В глубокой емкости смешайте фарш с рисом, добавьте укроп, посолите, поперчите. Хорошо вымесите, сформируйте шарики.
Prepare the broth for the sauce. Pour 1 liter of water into a saucepan, add salt and bring to a boil. Place chopped carrots, onions and parsnips into boiling water. When the water boils again, add the mince balls. Cook over medium heat for 10 minutes until the rice is done. Place the hedgehogs on a plate and leave the broth to cool.
Приготовьте бульон для соуса. В сотейник налейте 1 л воды, посолите и поставьте кипятиться. Нарезанные морковь, лук, пастернак опустите в кипящую воду. Когда вода снова закипит, добавьте шарики из фарша. Варите на среднем огне 10 минут до готовности риса. Ежики выложите на тарелку, бульон оставьте остывать.
Prepare the sauce mixture. Fry the flour in a dry frying pan, stirring, until lightly beige. In a separate container, mix the egg, sour cream and fried flour until smooth.
Приготовьте смесь для соуса. Муку обжарьте на сухой сковороде, помешивая, до легкого бежевого оттенка. В отдельной емкости смешайте яйцо, сметану и обжаренную муку до однородной консистенции.
Combine the two ingredients of the sauce. Pour the flour mixture into a thick-bottomed saucepan and dilute it with broth until liquid. Place over low heat and cook the sauce, stirring constantly, for 1-3 minutes. When the sauce boils, turn off the heat, add 50 ml of broth and citric acid solution, stir well.
Соедините две составляющие соуса. В кастрюлю с толстым дном перелейте мучную смесь и разведите ее бульоном до жидкого состояния. Поставьте на медленный огонь, готовьте соус, постоянно помешивая, 1-3 минуты. Когда соус закипит, выключите огонь, добавьте 50 мл бульона и раствор лимонной кислоты, хорошо размешайте.
Cook hedgehogs in sauce. Carefully place the minced meat into the resulting sauce and simmer the hedgehogs over low heat for 15-20 minutes until cooked.
Приготовьте ежики в соусе. В полученный соус аккуратно положите заготовки из фарша и тушите ежики на медленном огне 15-20 минут до готовности.
Finely chop the salad onion and coarsely chop the parsley leaves. Place the hedgehogs on serving plates, pour plenty of sauce over them and sprinkle with herbs.
Мелко нарежьте салатный лук, а листья петрушки крупно порубите. Разложите ежики по порционным тарелкам, обильно полейте соусом и посыпьте зеленью.