Prepare food for hedgehogs in brine. Wash the dill and horseradish leaves well. Sterilize jars and lids. Peel and wash the tomatoes. Peel the garlic and cut into needle-like slices.
Подготовьте продукты для ежиков в рассоле. Укроп и листья хрена хорошо помойте. Банки и крышки простерилизуйте. Почистите и помойте помидоры. Чеснок почистите, нарежьте дольками, похожими на иголки.
Prepare the tomatoes. Make punctures in the vegetables over the entire surface and insert garlic “needles” into them.
Подготовьте помидоры. Сделайте в овощах по всей поверхности проколы, вставьте туда "иголки" из чеснока.
Cook the hedgehogs in brine. Place dill, horseradish leaves and bay leaf in a jar. Place the tomatoes tightly on top. Boil the water. Fill the jar to the top, cover with a lid. Leave for 20 minutes.
Приготовьте ежики в рассоле. Выложите в банку укроп, листья хрена и лавровый лист. Сверху плотно уложите помидоры. Воду вскипятите. Залейте в банку доверху, прикройте крышкой. Оставьте на 20 минут.
Complete preservation. Pour the water back into the pan, bring to a boil and pour back into the jar for 20 minutes. Drain the water into the pan again. While it is boiling, add salt, sugar, and vinegar to the vegetables and herbs. Pour boiling water, roll up the lids, turn upside down, wrap until completely cool. Then refrigerate.
Завершите консервацию. Воду слейте обратно в кастрюлю, доведите до кипения и снова влейте в банку на 20 минут. Еще раз слейте воду в кастрюлю. Пока она закипает, выложите к овощам и зелени соль, сахар, уксус. Залейте кипятком, закатайте крышки, переверните вверх дном, укутайте до полного остывания. Затем уберите в холод.
Place the hedgehogs in a beautiful vase and serve.
Выложите ежики в красивую вазочку и подайте к столу.