Boil the water. Rinse rice and buckwheat with cold water first. Then distribute the cereals into two different bowls, pour boiling water over them and cover with a lid for 20 minutes. Peel the garlic and onion and chop. Wash and dry the lettuce leaves, grate the cheese on a medium grater. Prepare a meat grinder and baking dish.
Вскипятите воду. Предварительно промойте рис и гречку холодной водой. Затем распределите крупы по двум разным мискам, залейте их кипятком и накройте крышкой на 20 минут. Чеснок и лук очистите от шелухи, измельчите. Помойте и обсушите листья салата, сыр натрите на средней терке. Подготовьте мясорубку и форму для запекания.
Prepare the minced meat. Grind the minced meat through a meat grinder along with the garlic and onion pieces to form a homogeneous mixture. Salt and pepper the mixture to taste. Place the buckwheat and rice in a sieve to remove excess moisture. Then add the cereal to the minced meat and mix thoroughly.
Подготовьте фарш. Прокрутите мясной фарш через мясорубку вместе с чесноком и кусочками лука, чтобы получилась однородная смесь. Посолите и поперчите массу по вкусу. Гречку и рис откиньте на сито, чтобы лишняя влага ушла. Затем переложите крупу к фаршу, тщательно перемешайте.
Form hedgehogs. Make identical balls from the prepared minced meat. Pour vegetable oil into the bottom of the ceramic mold. Place the prepared hedgehogs on top. In a small container, mix tomato paste, sour cream and boiled water. Pour the resulting sauce over the dish.
Сформируйте ежики. Из готового фарша слепите одинаковые шарики. На дно керамической формы налейте растительное масло. Сверху выложите готовые ежики. В небольшой емкости смешайте томатную пасту, сметану и кипяченую воду. Получившимся соусом залейте блюдо.
Send the hedgehogs to bake. Cover the form with hedgehogs with a lid or foil. After that, put it in the oven for 30-40 minutes at 200 degrees. 10 minutes before cooking, remove the lid and bake the hedgehogs without it.
Отправьте ежики запекаться. Форму с ежиками накройте крышкой или фольгой. После этого поставьте ее в духовку на 30-40 минут при температуре 200 градусов. За 10 минут до готовности снимите крышку и запеките ежики без нее.
Before serving, place lettuce leaves on a plate. Place the prepared hedgehogs on top and sprinkle them with cheese.
Перед подачей выложите на тарелку листья салата. Сверху положите готовые ежики и посыпьте их сыром.