Sift the flour through a sieve. Wash the apples for the dough and sauce, remove the core and peel. For the dough, grate the apples on a coarse grater, and for the sauce, cut into slices. Wash the egg. Melt the butter for serving. For applesauce, mix sugar and cinnamon. Wash the lime, divide it in half and squeeze the juice out of half.
Муку просейте через сито. Яблоки для теста и для соуса помойте, удалите сердцевину и очистите от кожуры. Для теста натрите яблоки на крупной терке, а для соуса нарежьте дольками. Яйцо помойте. Сливочное масло для подачи растопите. Для яблочного соуса сахар и корицу смешайте. Лайм помойте, разделите пополам и из половины выжмите сок.
Knead the dough for apple hedgehogs. Pour flour into a bowl, make a well in the middle and crack an egg into it, add water and add grated apples and cinnamon. Knead the dough. Knead it until smooth and leave to “rest” for 10 minutes at room temperature.
Замесите тесто для яблочных ежиков. В миску высыпьте муку, сделайте в середине углубление и вбейте в него яйцо, добавьте воду и выложите натертые яблоки и корицу. Замесите тесто. Вымесите его до однородности и оставьте "отдохнуть" на 10 минут при комнатной температуре.
Shape the hedgehogs and boil them. Roll the dough into a sausage and cut it into small pieces. Make notches on each piece - place a piece of dough on the ends of the tines of a fork and roll the ball along the fork. Boil the hedgehogs in boiling salted water for 10 minutes.
Придайте ежикам форму и отварите их. Из теста скатайте колбаску и нарежьте ее небольшими кусочками. На каждом кусочке сделайте насечки — на концы зубцов вилки выложите кусочек теста и прокатите шарик по вилке. Отварите ежики в кипящей подсоленной воде в течение 10 минут.
Prepare applesauce to serve. Take a saucepan, pour water into the bottom, add apples and cinnamon, simmer covered for about 15 minutes. Then add sugar and lime juice and continue cooking for another 10 minutes until the apples are soft. Then puree the apples using a blender.
Приготовьте яблочный соус для подачи. Возьмите кастрюлю, налейте на дно воды, добавьте яблоки и корицу, тушите под крышкой примерно 15 минут. Затем добавьте сахар и сок лайма, продолжайте варить еще 10 минут до мягкости яблок. Затем превратите яблоки в пюре с помощью блендера.
Remove the finished hedgehogs from the water with a slotted spoon and place on a plate, brush with butter and pour over apple sauce.
Готовые ежики выньте из воды шумовкой и выложите на тарелку, смажьте сливочным маслом и полейте яблочным соусом.