Rinse the rice and boil until half cooked. Wash the dill, dry and finely chop. Wash the egg. Peel the onions, wash and grate on a coarse grater. Wash the apple, peel, remove the core and also grate. Place the tomatoes in their own juice in a bowl and mash. Wash the bell pepper and tomatoes, remove the stem from the tomato, and the stem and seeds from the pepper.
Рис промойте и отварите до полуготовности. Укроп промойте, обсушите и мелко нарежьте. Яйцо помойте. Репчатый лук очистите, помойте и натрите на крупной терке. Яблоко помойте, очистите от кожуры, удалите сердцевину и также натрите на терке. Томаты в собственном соку выложите в миску и разомните. Перец болгарский и помидоры помойте, у помидора удалите плодоножку, у перца — плодоножку и семена.
Prepare your hedgehogs. Soak the bran in warm milk to swell for 10 minutes. In a bowl, mix minced meat, rice, dill, egg, bran soaked in milk, salt and ground black pepper. Mix everything thoroughly. Form the minced meat into balls.
Подготовьте ежики. Отруби замочите в теплом молоке для набухания на 10 минут. В миске смешайте фарш, рис, укроп, яйцо, отруби, замоченные в молоке, соль и черный молотый перец. Все тщательно перемешайте. Из фарша сформируйте шарики.
Make the sauce and simmer the hedgehogs. For the sauce, combine apple, onion, tomatoes in their own juice and nutmeg. Mix everything. Place the hedgehogs in a fireproof dish and pour the sauce over them. Cover with a lid and bake at 190 degrees for 40-45 minutes. 15 minutes before the end, open the lid and bake the hedgehogs again until golden brown.
Сделайте соус и потушите ежики. Для соуса соедините яблоко, лук, томаты в собственном соку и мускатный орех. Все перемешайте. В огнеупорную форму выложите ежики, залейте соусом. Накройте крышкой и запеките при температуре 190 градусов в течение 40-45 минут. За 15 минут до окончания откройте крышку и снова поставьте запекать ежики до образования румяной корочки.
Place the finished hedgehogs on a plate, pour over the sauce in which they were stewed. Place tomato and bell pepper slices nearby.
Готовые ежики выложите на тарелку, полейте соусом, в котором тушили. Рядом положите дольки помидора и болгарского перца.