Prepare all the ingredients and place them on the table for convenience. Rinse the knuckle and chicken drumstick. Make longitudinal cuts down to the bone on the shank and soak it along with the drumstick for 2 hours before preparing the jellied meat. Wash and peel the vegetables. Peel the garlic cloves.
Подготовьте все ингредиенты и разложите их на столе для удобства. Промойте рульку, куриную голень. Сделайте продольные надрезы до кости на рульке и замочите ее вместе с голенью на 2 часа перед приготовлением холодца. Помойте и очистите овощи. Очистите зубчики чеснока от шелухи.
Take a deep pan and place the chicken drumstick and shank in it. For flavor, add peeled carrots and onions. Fill all ingredients with water. Add black peppercorns and bay leaf.
Возьмите глубокую кастрюлю и положите в нее куриную голень и рульку. Для аромата добавьте очищенную морковь и репчатый лук. Залейте все ингредиенты водой. Добавьте черный перец горошком и лавровый лист.
Bring the water to a boil and remove any foam that forms on the surface. Constantly maintaining a gentle boil of water, cook the jellied meat for 6 hours. Do not stir or add water to the pan.
Доведите воду до кипения и уберите образовавшуюся на поверхности пену. Постоянно поддерживая легкое кипение воды, варите холодец 6 часов. Не перемешивайте и не доливайте воду в кастрюлю.
Strain the broth from the pan through two layers of cheesecloth. Salt and pepper the broth.
Процедите бульон из кастрюли через сложенную в два слоя марлю. Посолите и поперчите бульон.
On a cutting board, separate the meat from the drumstick and shank from the bone. Cut the meat into small pieces. Grate the garlic on a fine grater and chop the dill.
На разделочной доске отделите мясо с голени и рульки от кости. Нарежьте мясо на мелкие кусочки. Натрите чеснок на мелкой терке и нарежьте укроп.
In a deep bowl, mix finely chopped pork knuckle, chicken drumstick, garlic and herbs.
В глубокой миске смешайте мелконарезанное мясо свиной рульки, куриной голени, чеснок и зелень.
In a clean pan, spread the mixture of meat, garlic and herbs in an even layer. Then fill everything with the prepared meat broth.
В чистую форму выложите ровным слоем смесь мяса, чеснока и зелени. Затем залейте все готовым мясным бульоном.
Place the mold in the refrigerator until the jellied meat has completely hardened. Chicken and knuckle jellied meat is ready!
Поставьте форму в холодильник до полного застывания холодца. Холодец из рульки и курицы готов!
Cut the jellied meat into portions and place it on beautiful plates. Garnish the jellied meat with fresh herbs, such as finely chopped onions. Serve to the table! Bon appetit!
Порционно нарежьте холодец и выложите его на красивые тарелки. Украсьте холодец свежей зеленью, например, мелконарезанным репчатым луком. Подавайте к столу! Приятного аппетита!