Place all ingredients on the table for easy preparation. Rinse the pork under running water.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Свинину промойте под проточной водой.
Boil the pork. To do this, place it in a saucepan, add water and bring to a boil. Skim off any foam that forms and then add the bay leaf and pepper. Season the broth with salt and pepper to taste. Cook the pork until the meat shreds easily.
Отварите свинину. Для этого выложите ее в кастрюлю, залейте водой и доведите до кипения. Снимите образовавшуюся пенку, а затем добавьте лавровый лист и перец. Бульон посолите и поперчите по вкусу. Варите свинину до тех пор, пока мясо не будет легко разделяться на волокна.
While the meat is cooking, place the gelatin in a deep bowl and fill it with cold boiled water. Stir and leave for 10-15 minutes for it to swell. Then strain the hot pork broth and mix it with gelatin.
Пока варится мясо, выложите желатин в глубокую миску и залейте его холодной кипяченой водой. Перемешайте и оставьте на 10-15 минут для того, чтобы он набух. Затем процедите горячий свиной бульон и смешайте его с желатином.
Divide the finished pork into fibers and place in a deep bowl. Pass the garlic through a press and mix it with the meat.
Готовую свинину разделите на волокна и выложите в глубокую миску. Пропустите чеснок через пресс и смешайте его с мясом.
Place the meat in the pan, spreading it evenly along the bottom.
Выложите мясо в форму, равномерно распределив его по дну.
Pour the broth with gelatin over the meat and refrigerate until completely frozen.
Залейте мясо бульоном с желатином и поставьте в холодильник до полного застывания.
Serve jellied meat with horseradish or mustard, garnishing the dish with fresh herbs to taste.
Подавайте холодец с хреном или горчицей, украсив блюдо свежей зеленью по вкусу.