Clean the pike perch fillet from films and bones, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Wash bell peppers, leeks and lettuce. Preheat the oven to 200°C.
Очистите филе судака от пленок и костей, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте болгарский перец, лук-порей и листья салата. Разогрейте духовку до 200°С.
Cut the bell pepper into thin strips and the leek into rings.
Нарежьте болгарский перец тонкой соломкой, лук-порей — кольцами.
Place pike perch fillets in a small bowl. Drizzle it with olive oil, season with cumin, salt and black pepper.
Филе судака выложите в небольшую миску. Полейте его оливковым маслом, приправьте зирой, солью и черным перцем.
Gently rub the salt, oil and spices with your hands until they coat all the fillets.
Аккуратно руками разотрите соль, масло и специи, чтобы они покрыли все филе.
Line a baking pan with parchment. Place pike perch fillet on it, top with bell pepper and leek.
Застелите форму для запекания пергаментом. Выложите на него филе судака, сверху — болгарский перец и лук-порей.
Wrap the pike perch in parchment and place in the oven for 15-20 minutes.
Заверните судака в пергамент и отправьте в духовку на 15-20 минут.
You can check the readiness of the fish by pressing on it. If the juice flows out clear, then the pike perch is ready.
Готовность рыбы можно проверить, надавив на нее. Если сок вытекает прозрачный, то судак готов.
Serve the fish on fresh lettuce leaves. Bon appetit!
Подайте рыбу на листьях свежего салата. Приятного аппетита!
Serve pike perch as a side dish with fluffy mashed potatoes, steamed vegetables or boiled basmati rice.
Подайте к судаку в качестве гарнира, воздушное картофельное пюре, овощи на пару или отварной рис басмати.