Prepare all the ingredients and place them on the table for convenience.
Подготовьте все ингредиенты и выложите на стол для удобства.
Cut the rye bread into cubes on a cutting board and dry in a dry frying pan. Grind the compressed yeast.
Нарежьте на разделочной доске ржаной хлеб кубиками и посушите на сухой сковороде. Измельчите прессованные дрожжи.
In a separate bowl, combine crushed yeast and sugar. Pour this mixture with water and leave for 10 minutes. After this, mix well.
В отдельной миске смешайте измельченные дрожжи и сахар. Залейте эту смесь водой , оставьте на 10 минут. После этого хорошо перемешайте.
Place rye crackers in a clean jar and fill them with a mixture of yeast and sugar.
В чистую банку положите ржаные сухари и залейте их смесью дрожжей и сахара.
Fill the remaining volume of the jar with boiled water at room temperature. Cover the jar with gauze and refrigerate for 2 days.
Заполните оставшийся объем банки кипяченой водой комнатной температуры. Накройте банку марлей и поставьте в холодильник на 2 суток.
Strain the drink through cheesecloth and pour it into a cup or carafe. Ready!
Процедите напиток через марлю и налейте его в чашку или графин. Готово!
Pour the kvass into a decanter or a beautiful mug. Serve chilled, because this makes kvass even tastier! Bon appetit!
Налейте квас в графин или в красивую кружку. Подавайте к столу в охлажденном виде, ведь так квас еще вкуснее! Приятного аппетита!