Lay out all the ingredients for the filling. Rinse fresh currants, place in a colander, and let the water drain. Preheat the oven to 180C
Выложите все ингредиенты для начинки. Промойте свежую смородину, откиньте на дуршлаг, дайте воде стечь. Заранее разогрейте духовку до 180C
Grind the currants with sugar and add starch, mix until smooth.
Смородину перетрите с сахаром и добавьте крахмал, смешайте до однородности.
Divide the finished dough into 4 parts and carefully lay out the filling.
Разделите готовое тесто на 4 части и аккуратно выложите начинку.
Twist the parts into tubes and wrap them like a snail. Brush with beaten egg and place in a warm place for 20 minutes.
Скрутите части в трубочки и заверните улиткой. Смажьте взбитым яйцом и поставьте в теплое место на 20 минут.
Bake in an oven preheated to 180 degrees for 20-25 minutes.
Выпекайте в предварительно разогретой до 180 градусов духовке в течение 20-25 минут.
Pour glaze over the snail or sprinkle with powdered sugar.
Полейте улитку глазурью или посыпьте сахарной пудрой.