Place all ingredients on the table for easy preparation. Rinse the chicken under running water.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Курицу промойте под проточной водой.
Place the chicken in a pan and fill it with water. Salt to taste, add bay leaf and black peppercorns. Bring the water to a boil, skim off any foam that forms. Then reduce the heat to low and cook the chicken for 1.5 hours.
Положите курицу в кастрюлю и залейте ее водой. Посолите по вкусу, добавьте лавровый лист и черный перец горошком. Доведите воду до кипения, снимите образовавшуюся пенку. Затем убавьте огонь до минимума и варите курицу в течение 1,5 часов.
While the meat is cooking, place the gelatin in a deep bowl and fill it with cold boiled water. Stir and leave for 10-15 minutes for it to swell. Then strain the hot chicken broth and mix it with the gelatin.
Пока варится мясо, выложите желатин в глубокую миску и залейте его холодной кипяченой водой. Перемешайте и оставьте на 10-15 минут для того, чтобы он набух. Затем процедите горячий куриный бульон и смешайте его с желатином.
Separate the finished meat from the bones and separate it into fibers.
Отделите готовое мясо от костей и разделите его на волокна.
Mix the chicken with the garlic, passed through a press.
Смешайте курицу с чесноком, пропущенным через пресс.
Evenly distribute the chicken with garlic over the pan and fill it with gelatin broth.
Равномерно распределите курицу с чесноком по форме и залейте ее бульоном с желатином.
Cool the broth at room temperature, then place the pan in the refrigerator until completely set.
Остудите бульон при комнатной температуре, затем поставьте форму в холодильник до полного застывания.
Serve jellied meat with horseradish or mustard, black bread and fresh herbs to taste.
Подавайте холодец с хреном или горчицей, черным хлебом и свежей зеленью по вкусу.