Remove membranes and bones from the pike perch, if any. Rinse it and pat dry with a paper towel. Wash the parsley, lettuce leaves and cherry tomatoes. Peel the garlic. Pour water into the steamer and bring to a boil.
Удалите у судака пленки и косточки, если они имеются. Ополосните его и промокните бумажным полотенцем. Помойте петрушку, салатные листья и помидоры черри. Очистите чеснок. Налейте в пароварку воду и доведите до кипения.
Finely chop the parsley and chop the garlic.
Мелко порубите петрушку и измельчите чеснок.
Place pike perch fillets in a bowl. Add parsley, garlic, mayonnaise, salt and black pepper.
Выложите филе судака в миску. Добавьте петрушку, чеснок, майонез, соль и черный перец.
Mix everything carefully so that the mayonnaise sauce covers all the fillets. Leave the pike perch to marinate for 5-10 minutes.
Аккуратно все перемешайте, так чтобы майонезный соус покрыл все филе. Оставьте судака на 5-10 минут мариноваться.
Place the pike perch in the steamer basket and cover with a lid. Cook the fish for 20 minutes.
Выложите судака в корзину пароварки и накройте крышкой. Готовьте рыбу 20 минут.
Pike perch in mayonnaise with garlic is ready. You can serve.
Судак в майонезе с чесноком готов. Можно подавать.
Place the pike perch on lettuce leaves, garnish with parsley and cherry tomatoes. Bon appetit!
Выложите судака на листья салата, украсьте петрушкой и помидорами черри. Приятного аппетита!
Serve the pike perch with a side dish, such as steamed vegetables, mashed potatoes or boiled basmati rice.
Подайте к судаку гарнир, например, овощи на пару, картофельное пюре или отварной рис басмати.