Clean the pike perch from films and bones, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Wash the lemon, cilantro and basil. Pour water into a steamer and bring to a boil.
Очистите судака от пленок и костей, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте лимон, кинзу и базилик. Налейте воду в пароварку и доведите до кипения.
Cut the pike perch fillet into small half-steaks.
Нарежьте филе судака на небольшие полустейки.
Place fish in a bowl. Add spices, finely chopped cilantro and basil, soy sauce and a few slices of lemon. Mix everything carefully with your hands. Leave the fish to marinate for 10 minutes.
Выложите рыбу в миску. Добавьте специи, мелко нарезанную кинзу и базилик, соевый соус и несколько ломтиков лимона. Все аккуратно перемешайте руками. Оставьте рыбу на 10 минут мариноваться.
Place the pickled pike perch in the steamer basket, cover and cook for 15-20 minutes.
Выложите маринованного судака в корзину пароварки, накройте крышкой и готовьте в течение 15-20 минут.
You can check the readiness of the fish by pressing on it. If the juice flows out clear, then the fish is ready.
Готовность рыбы можно проверить, надавив на нее. Если сок вытекает прозрачный, значит рыба готова.
Place the pike perch on the basil leaves and sprinkle chopped cilantro on top. Bon appetit!
Выложите судака на листья базилика и посыпьте сверху рубленой кинзой. Приятного аппетита!
Serve the pike perch with a side dish such as fluffy mashed potatoes, basmati rice or steamed vegetables.
Подайте к судаку гарнир, например, воздушное картофельное пюре, рис басмати или овощи на пару.