Wash the lemon and herbs. Remove membranes and bones from the pike perch, rinse it with cold water and pat dry with a paper towel. Pour water into a steamer and bring to a boil.
Помойте лимон и зелень. Удалите у судака пленки и косточки, ополосните его холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Налейте воду в пароварку и доведите до кипения.
Cut the lemon into thin slices.
Нарежьте лимон тонкими ломтиками.
Salt and pepper the pike perch fillet to taste and place in a steamer net. Sprinkle it with lemon juice and place lemon slices on top. Sprinkle everything with finely chopped dill and parsley.
Посолите, поперчите филе судака по вкусу и выложите в сетку пароварки. Сбрызните его лимонным соком и выложите сверху ломтики лимона. Посыпьте все мелко нарубленным укропом и петрушкой.
Close the steamer lid and cook the pike perch for about 20 minutes.
Закройте крышку пароварки и готовьте судака примерно 20 минут.
Serve the pike perch fillet on fresh lettuce leaves. Garnish the dish with cherry tomatoes. Ready. Bon appetit!
Подайте филе судака на листьях свежего салата. Украсьте блюдо помидорами черри. Готово. Приятного аппетита!
Serve steamed vegetables or boiled basmati rice as a side dish with pike perch.
Подайте к судаку в качестве гарнира овощи на пару или отварной рис басмати.