Check the pike perch fillet for bones, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Rinse the rice with cold water 2-3 times. Prepare the remaining ingredients. You can use any spices for fish according to your taste.
Проверьте филе судака на наличие костей, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Промойте рис холодной водой 2-3 раза. Подготовьте остальные ингредиенты. Специи для рыбы вы можете взять любые по вашему вкусу.
Place the pike perch in a small bowl, drizzle with olive oil and sprinkle with fish spices. Gently rub the spices all over the fillet.
Выложите судака в небольшую миску, полейте оливковым маслом и посыпьте специями для рыбы. Аккуратно разотрите специи по всему филе.
Heat a frying pan and place the pike perch on it. Fry the fish until golden brown on both sides for 2-3 minutes.
Разогрейте сковороду и выложите на нее судака. Обжарьте рыбу до золотистой корочки с обеих сторон в течение 2-3 минут.
Remove the fish from the pan and set aside for now. Add a tablespoon of olive oil, cumin and cinnamon. Heat the spices in oil. There should be an aroma.
Снимите рыбу со сковороды и отложите пока в сторону. Добавьте столовую ложку оливкового масла, тмин и корицу. Прогрейте специи в масле. Должен появиться аромат.
Pour the rice into the pan and distribute evenly. Pour in water and add lemon juice. Salt the water to taste. Carefully place the fried pike perch fillet on top so that it can be steamed. When the water comes to a boil, reduce the heat to low and cover the pan with a lid.
Высыпьте рис в сковороду и равномерно распределите. Влейте воду и добавьте лимонный сок. Посолите воду по вкусу. Сверху аккуратно выложите обжаренное филе судака, так он у вас будет готовиться на пару. Когда вода дойдет до кипения, убавьте огонь до минимума и накройте сковороду крышкой.
Simmer the rice and fish for about 20-25 minutes. When ready, set aside the pike perch and stir the rice.
Томите рис и рыбу примерно 20-25 минут. По готовности, отложите судака и перемешайте рис.
Serve the dish, garnishing with cherry tomatoes if desired. Bon appetit!
Подайте блюдо, украсив помидорами черри по желанию. Приятного аппетита!
Add vegetables of your choice, such as green beans, onions, carrots, corn, bell peppers and broccoli. Garnish the dish with fresh cilantro.
Добавьте в блюдо овощи по вашему вкусу, например, стручковую фасоль, лук, морковь, кукурузу, болгарский перец и брокколи. Украсьте блюдо свежей кинзой.