Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Pike perch with potatoes and herbs in the oven Судак с картошкой и зеленью в духовке

Судак с картошкой и зеленью в духовке Pike perch with potatoes and herbs in the oven

Pike perch is one of the best types of white fish in cooking. And all because it has a delicate taste and there are very few bones in it. In addition, pike perch is incredibly healthy. It contains vitamins and minerals necessary for the human body. Eating pike perch has a beneficial effect on the functioning of the heart and the condition of blood vessels, and also reduces the risk of heart attacks and strokes. Bake pike perch fillet with vegetables and spices in the oven, and you will get a delicious and healthy dinner for the whole family.


Судак считается одной из лучших белых рыб в кулинарии благодаря своему нежному вкусу и небольшому количеству костей. Кроме того, эта рыба очень полезна: в ней много витаминов и минералов, необходимых организму. Регулярное употребление судака положительно влияет на работу сердца и состояние сосудов, снижая риск инфарктов и инсультов. Запеките филе судака с овощами и специями в духовке — получится вкусный и полезный ужин для всей семьи.


Steps / Шаги:

  1. Check the pike perch fillet for bones, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Peel the potatoes, onions and carrots. Wash the tomato and greens. Preheat the oven to 200°C.
    Проверьте филе судака на наличие костей, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Очистите картофель, лук и морковь. Помидор и зелень помойте. Разогрейте духовку до 200°С.
  2. Cut the potatoes into thin round slices 1-2 mm thick. Cut the red onion into half rings, the carrots into thin strips, and the tomatoes into thin slices. Chop the greens.
    Нарежьте картофель тонкими круглыми ломтиками толщиной 1-2 мм. Красный лук нарежьте полукольцами, морковь — тонкой соломкой, а помидоры —тонкими ломтиками. Зелень порубите.
  3. Grease a baking dish with vegetable oil. Place half rings of red onion on the bottom. Place potato slices in an even layer on top and season with salt and pepper to taste. Place carrots and tomato slices on top of the potatoes. Sprinkle vegetables with herbs.
    Смажьте форму для запекания растительным маслом. Выложите на дно полукольца красного лука. Сверху выложите равномерным слоем ломтики картофеля, посолите и поперчите их по вкусу. Сверху на картофель выложите морковь и ломтики помидора. Посыпьте овощи зеленью.
  4. Generously rub the pike perch fillet with salt, black pepper and spices to taste. Place the fish on top of the vegetables. During the cooking process, the vegetables are saturated with fish juice and a delicious broth is formed at the bottom.
    Филе судака щедро натрите солью, черным перцем и специями по вкусу. Выложите рыбу сверху на овощи. В процессе приготовления овощи пропитаются соком рыбы и на дне образуется вкусный бульон.
  5. Cover the pan with foil and make several holes in it to allow steam to escape. Place the dish in the oven for 30-40 minutes. 10 minutes before cooking, remove the foil from the pan to allow the pike perch and vegetables to brown.
    Накройте форму фольгой, проделайте в ней несколько отверстий для выхода пара. Отправьте блюдо запекаться в духовку на 30-40 минут. За 10 минут до готовности снимите с формы фольгу, чтобы судак и овощи подрумянились.
  6. Pike perch with potatoes, vegetables and herbs is ready. Bon appetit!
    Судак с картошкой, овощами и зеленью готов. Приятного аппетита!
  7. Garnish the dish when serving with fresh cilantro, a slice of lemon and cherry tomatoes.
    Украсьте блюдо при подаче свежей кинзой, долькой лимона и помидорами черри.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому