Pike perch is one of the favorites among fish because its fillet has little bones and fat. It is boiled, fried, marinated, fish soup, cutlets and aspic are prepared from it, and used as a pie filling. All pike perch dishes are juicy, tasty and varied. One quick and easy way to prepare this fish is to fry it in a pan. For this purpose, pike perch is breaded in flour with spices, which allows you to preserve all the juiciness of the fillet and fully reveal the taste of the dish.
Судак — любимец рыб за то, что в его филе мало костей и жира. Из него варят уху, котлеты, заливное, готовят пироговую начинку, жарят и варят, маринуют; его используют в качестве ингредиента для пирога. Блюда из судака получаются сочными, вкусными и разнообразными. Один из быстрых и простых способов приготовления этой рыбы — обжарить на сковороде. Чтобы сохранить сочность филе и подчеркнуть вкус, рыбу панируют в муке со специями.
Steps / Шаги:
Rinse the pike perch fillet under running water and peel the onions. Place all ingredients on the table for easy preparation.
Филе судака промойте под проточной водой, репчатый лук очистите. Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления.
Cut the onion into half rings.
Репчатый лук нарежьте полукольцами.
Mix flour with salt and pepper.
Смешайте муку с солью и перцем.
Dry the pike perch fillet with a paper towel and roll it in flour on all sides.
Филе судака просушите бумажным полотенцем и обваляйте его в муке со всех сторон.
Fry onions in a frying pan with vegetable oil.
Обжарьте репчатый лук на сковороде с растительным маслом.
Fry the pike perch fillet for 7-8 minutes on each side.
Обжарьте филе судака по 7-8 минут с каждой стороны.
Place the finished pike perch fillet in a serving plate on a “bed” of fried onions and serve.
Выложите готовое филе судака в порционную тарелку на «подушку» из жареного лука и подавайте к столу.