Place all ingredients on the table for easy preparation. Wash the eggplants and prick them with a fork. Preheat the oven to 220 degrees.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Баклажаны помойте и наколите их вилкой. Разогрейте духовой шкаф до 220 градусов.
Place the eggplants on baking foil. Rub them with salt and some olive oil.
Положите баклажаны на фольгу для запекания. Натрите их солью и частью оливкового масла.
Wrap the eggplants in foil and bake in an oven preheated to 220 degrees for 20-25 minutes.
Заверните баклажаны в фольгу и поставьте запекаться в разогретую до 220 градусов духовку на 20-25 минут.
Peel the eggplants.
Очистите баклажаны от кожицы.
Place eggplant, sesame seeds, tahini, olive oil, lemon juice, garlic, seasonings, salt and parsley into a blender.
В блендер положите баклажаны, кунжут, тахини, оливковое масло, сок лимона, чеснок, приправы, соль и петрушку.
Grind all ingredients to a smooth puree.
Измельчите все ингредиенты до состояния однородного пюре.
Transfer the babaganoush to a jar and serve.
Переложите бабагануш в баночку и подавайте к столу.