Place all ingredients on the table for easy preparation. Wash the salmon and lemon under running water, peel the red onion. Preheat the oven to 180 degrees.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Семгу и лимон помойте под проточной водой, красный лук очистите от кожуры. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Cut the red onion into half rings.
Красный лук нарежьте полукольцами.
Prepare the salmon marinade in a deep container. To do this, mix the juice of half a lemon, salt, pepper and pomegranate juice.
В глубокой емкости приготовьте маринад для семги. Для этого смешайте сок половины лимона, соль, перец и гранатовый сок.
Place the salmon in the marinade and leave for 15 minutes so that the fish is saturated with it.
Положите семгу в маринад и оставьте на 15 минут для того, чтобы рыба им пропиталась.
Place chopped red onion in a baking dish, place salmon on top and pour marinade over it.
В форму для запекания выложите нарезанный красный лук, сверху положите семгу и залейте маринадом.
Bake the salmon in an oven preheated to 180 degrees for 25-30 minutes.
Запекайте семгу в разогретой до 180 градусов духовке в течение 25-30 минут.
Serve salmon baked in pomegranate juice with onion and a slice of lemon.
Подавайте семгу, запеченную в гранатовом соке, с луком и долькой лимона.