Place all ingredients on the table for easy preparation. Rinse salmon steaks under running water. Wash the lime and basil as well. Preheat the oven to 180 degrees.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Стейки семги промойте под проточной водой. Лайм и базилик также помойте. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Finely chop the basil leaves. Using a fine grater, grate the lime zest.
Листья базилика мелко нарежьте. На мелкой терке натрите цедру лайма.
Squeeze the juice of one lime into a deep container, add mustard, herbs de Provence, basil and lime zest. Pour in vegetable oil and soy sauce. Stir.
В глубокую емкость выжмите сок одного лайма, добавьте к нему горчицу, прованские травы, базилик и цедру лайма. Влейте туда же растительное масло и соевый соус. Перемешайте.
Place the salmon in the prepared marinade and leave for 5 minutes.
Положите семгу в приготовленный маринад и оставьте на 5 минут.
Place the salmon in a baking dish and place in an oven preheated to 180 degrees for 25-30 minutes.
Выложите семгу в форму для запекания и поставьте в разогретую до 180 градусов духовку на 25-30 минут.
Serve the salmon in portioned plates, garnishing them with lime slices and basil sprigs.
Подавайте семгу в порционных тарелках, украсив их кружочками лайма и веточками базилика.