Rinse and dry the salmon. Prepare the remaining ingredients.
Промойте и просушите семгу. Подготовьте остальные ингредиенты.
Grind the garlic and ginger (you can grate it on a fine grater).
Измельчите чеснок и имбирь (можно натереть на мелкой терке).
Pour olive oil into a small bowl and add chopped ginger and garlic.
В небольшую миску налейте оливковое масло и переложите измельченный имбирь и чеснок.
Pour soy sauce over the marinade and stir. Place the salmon so that it is immersed in the liquid and leave for an hour.
Залейте маринад соевым соусом и перемешайте. Положите семгу так, чтобы она была погружена в жидкость, и оставьте на час.
Transfer the marinated fish to a baking dish and place in the oven preheated to 180 degrees for 20-25 minutes.
Переложите маринованную рыбу в блюдо для запекания и отправьте в духовку, прогретую до 180 градусов, на 20-25 минут.
Remove the fish from the oven, remove excess marinade and place on a plate. Garnish with lettuce leaves and sesame seeds and serve. Bon appetit!
Достаньте рыбу из духовки, удалите излишки маринада и выложите на тарелку. Украсьте листьями салата и семенами кунжута и подавайте к столу. Приятного аппетита!