Remove the salmon from the refrigerator in advance so that it is at room temperature. Rinse it and pat dry with a paper towel, removing the bones if desired.
Заранее выньте семгу из холодильника, чтобы она была комнатной температуры. Промойте ее и промакните бумажным полотенцем, при желании удалите кости.
Finely chop the greens (parsley, green onions, dill).
Мелко порубите зелень (петрушку, зеленый лук, укроп).
Grate the cheese on a coarse grater and mix it with herbs.
На крупной терке натрите сыр и смешайте его с зеленью.
Place the salmon in a baking dish greased with vegetable oil. Pour lemon juice over the fish and sprinkle with spices.
Семгу выложите в форму для запекания, смазанную растительным маслом. Полейте рыбу лимонным соком и посыпьте специями.
Thickly sprinkle the salmon with a mixture of cheese and herbs on top and place the dish in an oven preheated to 180 degrees for 20-25 minutes.
Сверху густо посыпьте семгу смесью сыра с зеленью и отправьте блюдо в разогретую до 180 градусов духовку на 20-25 минут.
Check the fish for doneness and remove it from the oven. Carefully transfer to a plate so that the cheese does not “drip”. Fragrant and juicy salmon is ready! Bon appetit!
Проверьте готовность рыбы и выньте ее из духовки. Аккуратно переложите на тарелку, чтобы сыр не “потек”. Ароматная и сочная семга готова! Приятного аппетита!