Check all the necessary ingredients and prepare your work surface.
Проверьте все необходимые ингредиенты, подготовьте рабочую поверхность.
Chop the squid pieces.
Измельчите кусочки кальмара.
Boil the rice until tender and cool slightly, add sugar, salt and rice vinegar.
Отварите рис до готовности и слегка остудите его, добавьте сахар, соль и рисовый уксус.
Mix squid pieces and cream cheese.
Смешайте кусочки кальмара и творожный сыр.
You can form onigiri with your hands, but it is more convenient to use a small triangular container. Place a layer of rice at the bottom of a triangular container and make a depression in it. Place the cheese and squid filling into the cavity.
Формировать онигири можно руками, но удобнее для этого использовать небольшой треугольный контейнер. Выложите на дне треугольной емкости слой риса, сделайте в нем углубление. В углубление вложите начинку из сыра и кальмара.
Place a layer of rice on top and press down gently. Carefully remove the onigiri from the container. Repeat the procedure with the remaining products.
Сверху выложите слой риса и аккуратно утрамбуйте. Аккуратно достаньте онигири из емкости. Проделайте процедуру с оставшимися продуктами.
Wrap one side of the onigiri with a strip of nori seaweed and roll the side edges in sesame seeds. The dish is ready!
Оберните одну из сторон онигири полоской из водорослей нори, обваляйте боковые края в кунжуте. Блюдо готово!
Place onigiri on fresh lettuce leaves and serve. Bon appetit!
Выложите онигири на листья свежего салата и подавайте к столу. Приятного аппетита!