Check all the necessary ingredients, prepare a work surface, defrost the shrimp.
Проверьте все необходимые ингредиенты, подготовьте рабочую поверхность, разморозьте креветки.
Boil the shrimp in salted water and cut into small pieces.
Отварите креветки в подсоленной воде и нарежьте мелкими кусочками.
Boil the rice until tender and cool slightly, add sugar, salt and rice vinegar.
Отварите рис до готовности и слегка остудите его, добавьте сахар, соль и рисовый уксус.
You can form onigiri with your hands, but it is more convenient to use a small triangular container. Place a layer of rice at the bottom of a triangular container and make a depression in it. Place some of the chopped shrimp into the hole.
Формировать онигири можно руками, но удобнее для этого использовать небольшой треугольный контейнер. Выложите на дне треугольной емкости слой риса, сделайте в нем углубление. В углубление вложите часть нарезанных креветок.
Place a layer of rice on top and press down gently. Carefully remove the onigiri from the container. Repeat the procedure with the remaining products.
Сверху выложите слой риса и аккуратно утрамбуйте. Аккуратно достаньте онигири из емкости. Проделайте процедуру с оставшимися продуктами.
Wrap one side of the onigiri with a strip of nori seaweed. The dish is ready!
Оберните одну из сторон онигири полоской из водорослей нори. Блюдо готово!
Garnish the onigiri with fresh herbs. Bon appetit!
Украсьте онигири свежей зеленью. Приятного аппетита!