First, prepare the rice. Rinse it under running water about 3 times until the water becomes clear. Next, soak the chia seeds in a small container filled with running water for 15 minutes. It is necessary to take into account the fact that the seeds will increase 2-3 times.
Для начала подготовьте рис. Промойте его под проточной водой около 3 раз, чтобы вода стала прозрачной. Затем замочите семена чиа в небольшой емкости, наполненной проточной водой, на 15 минут. Необходимо предусмотреть тот факт, что семена в 2-3 раза увеличатся.
Pour water over the washed rice and place on medium heat. Cook the rice in salted water for about 10 minutes until cooked. Then add sugar and cook for another 10 minutes. Adjust the amount of sugar to your taste. Add ice cream to the finished porridge and mix everything.
Промытый рис залейте водой и поставьте на средний огонь. Варите рис в подсоленной воде около 10 минут до готовности. Затем всыпьте сахар и готовьте еще 10 минут. Количество сахара регулируйте по своему вкусу. В готовую кашу добавьте мороженое и перемешайте все.
Once the porridge is ready to serve, choose deep serving plates or bowls. Place 4 spoons of sweet porridge in them. Gently place the swollen chia seeds and coconut oil around the edges. If you wish, you can let the porridge cool. In this case, it will be similar to American rice pudding.
Как только каша будет готова для подачи, выберите глубокие порционные тарелки или пиалы. В них выложите 4 ложки сладкой каши. По краям аккуратно выложите набухшие семена чиа и кокосовое масло. По желанию можете дать каше остыть. В этом случае она будет похожа на американский рисовый пуддинг.
To beautifully serve and decorate your porridge, take coconut petals or pollen and sprinkle the dish. Or there are no petals, take some coconut flakes, it will also add an unusual coconut flavor to the dessert. Brew hot black or green tea and serve it to your guests.
Для красивой сервировки и оформления каши возьмите кокосовые лепестки или цветочную пыльцу и посыпьте блюдо. Или нет лепестков, возьмите немного кокосовой стружкуи, она также придаст необычный кокосовый вкус десерту. Заварите горячий черный или зеленый чай и подайте его гостям.