Rinse the rice 5-7 times with cold water. Peel the onions and carrots, rinse. Rinse the meat; if the pieces are large, cut them.
Рис промойте 5-7 раз холодной водой. Лук и морковь очистите, промойте. Мясо промойте, если куски большие, порежьте их.
Cut the onions and carrots into small cubes. Fry the onion in hot oil until transparent.
Лук и морковь нарежьте мелкими кубиками. Обжарьте лук на разогретом масле до прозрачности.
Add chicken to the onions. Fry until golden. Add 2 glasses of water to the meat, add salt and spices, simmer for 10-15 minutes.
Добавьте к луку куриное мясо. Обжарьте до золотистости. Долейте к мясу 2 стакана воды, посолите и добавьте специи, тушите 10-15 минут.
Then add carrots and rice to the meat, stir. Stick unpeeled garlic cloves into the rice. Now add water so that it covers the rice by 2 cm.
Затем добавьте к мясу морковь и рис, перемешайте. Воткните в рис неочищенные зубчики чеснока. Теперь долейте воды так, чтоб она покрывала рис на 2 см.
Bring the pilaf to a boil and reduce the heat to low. Simmer for 30 minutes. Then stir, remove from heat and leave covered for 15 minutes.
Доведите плов до кипения и убавьте огонь до минимума. Тушите 30 минут. Затем перемешайте, снимите с огня и оставьте под крышкой на 15 минут.
Serve pilaf with chicken meat hot, garnishing it with fresh herbs and adding a spoonful of sour cream. Ideal for this pilaf would be a salad or sliced fresh vegetables and a glass of red wine.
Подавайте плов с куриным мясом горячим, украсив его свежей зеленью и дополнив ложечкой сметаны. Идеальными под такой плов будет салат или нарезка из свежих овощей и бокал красного вина.