Wash and soak pearl barley. Cut the potatoes into cubes. Chop the carrots and onions.
Перловую крупу промойте и замочите. Картофель нарежьте кубиками. Морковь и лук нашинкуйте.
Boil the mushrooms for 15 minutes in salted water, skim off the foam. Remove the mushrooms with a slotted spoon. Pour the pearl barley into the pan and boil until half cooked.
Грибы проварите 15 минут в подсоленной воде, снимите пену. Грибы достаньте шумовкой. Всыпьте перловку в кастрюлю и отварите до полуготовности.
Add bay leaf. Place the potatoes in the pan. Fry carrots and onions in a frying pan. Add mushrooms to them and fry for 5 minutes. Add vegetables and mushrooms to soup. Cook for another 15 minutes.
Добавьте лавровый лист. Выложите картофель в кастрюлю. Обжарьте морковь и лук на сковороде. К ним добавьте грибы и прожарьте 5 минут. Переложите овощи с грибами к супу. Варите еще 15 минут.
Serve the soup hot with croutons and sour cream.
Подавайте суп горячим с сухариками и сметаной.